Hvad Er Battle Rap? - Lær Denne Undergrundsrap At Kende!

19/06/2020 11:51
Billede: Jumpstory

I denne artikel kommer jeg hurtigt ind på hvad Battle Rap er. Der findes sikkert lange og uddybende historiefortællinger om hvor den kommerfra, men det bliver ikke i denne artikel hvor jeg skal kede dig med alle detaljerne. Jeg vil egentlig blot hurtigt og nemt forklare dig hvad Battle Rap er - og jeg antager at du allerede ved hvad Rap er.

Hvad er Battle Rap? Battle Rap er en subkultur inden for rap, hvor du mødes, (ofte fysisk) på en scene for at udskamme hinanden verbalt. Man skal have læderhud på indersiden, fordi selv om ordene kan lyde hårde er det faktisk ikke for at gøre nar ad hinanden, men nærmere en sport der går ud på at tale ned til modstanderen inden for et valgt emne

Et valgt emne gør det lidt sværere: altså du må ikke blot sige hvad du vil, men du skal f.eks rappe om modstanderens sko, eller lign. Det er også for at gøre det lidt sjovere for publikum og sværere for deltagerene. Det ender tit med at handle om modstanderens mor eller verbale tilsvinelser som vi alle har hørt før.

Det fede opstår, når battelrapperen på stedet finder på en helt ny måde at tale ned til personen på, og dem som er de dygtigste, er yderst veltalende, har et enormt ordforåd og tænker lynhurtigt. Kan man på nogen måde tale personen ned, uden at bruge de mest kendte bandeord, jamen så er man faktisk dygtigere.

I danmark er det mest kendte MC's Fight Night.

Der er også filmen 8 Mile hvor Eminem er battle rapper i. Vi anbefaler også at kigge på Johnni G på YouTube, han kører stadigvæk battle-rap stilen med at tale ned til modstandere, men han rapper ikke længere i battles, dog istedet gør han grin af f.eks x factor, og pseudo-kendis-personer og reality-"stjerner"

Fun fact: Rap står for: Rythm and Poetry

Tak for støtten

Til sidst takker vi Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af kvalitets produkter til boligen, som fx det velkendte franske brand Le Klint og utallige andre.

Flere indlæg

Raphistorien - Så langt går den tilbage

12/08/2020 11:48
Billede: Jumpstory

Rapmusikken er blevet en af de helt store musikgenre i dag. Selvom undergrundsmentaliteten kan hænge fast i rapmiljøet endnu, så er rapmusik blevet big business - som i rigtig stor.

Rapmusi…

Hvornår opstod rap? Amerikansk kulturhistorie

26/06/2020 13:26
Billede: Canva.com

Rap er i dag en af de mest populære musikstile, og flere musikgenre benytter sig af rap i deres musik. Man har ikke en fast dato for, hvornår rap opstod, men det udsprang som en del af hiph…

De bedste rappers

10/06/2020 09:20
Billede: Canva

Der er mange meninger om, hvilke rappere, der er de bedste gennem tiden. Vi vil gerne blande os en smule i debatten. Derfor har vi lavet en liste over de 25 bedste rappere gennem tiden. Her er vore…