Raphistorien - Så Langt Går Den Tilbage

12/08/2020 11:48
Billede: Jumpstory

Rapmusikken er blevet en af de helt store musikgenre i dag. Selvom undergrundsmentaliteten kan hænge fast i rapmiljøet endnu, så er rapmusik blevet big business - som i rigtig stor.

Rapmusikken blev for alvor stor i 1980'erne, hvor den ene mere gangsteragtig skikkelse end den anden dukkede frem på den amerikanske musikscene. Men raphistorien går meget længere tilbage. Faktisk længere tilbage end USA's historie.

Rødder i Afrika - Født af bluse

De første kapitler af raphistorien blev skrevet i Afrika, længe før der var noget, der hed USA. Her blev historier fortale af folkepoeter over lyden af tropper og andre instrumenter - altså samme teknik som stadig anvendes i rapmusikken den dag i dag.

Rapmusikken som vi kender den i dag, har sine rødder i 1970'ernes bluesmusik fra Mississippi, men det var i New York, at musikgenren for alvor fik fodfæste. Rødderne i den afrikanske kultur gjorde, at den i de første mange år nærmest udelukkende var en musikstil, som kun sorte hørte og lavede.

I løbet af 1980'erne og 1990'erne blev rapmusikken et synonym med kriminalitet og gangstere. De forskellige rapperes livsstil eller look gjorde bestemt ikke noget for at ændre på dette. Det var derimod en livsstil, som hørte rapkulturen til. Denne livsstil kostede også flere af dem livet - herunder nok mest kendt Tupac Shakur (2Pac).

Det var også der, hvor rapmusikken blev mere mainstream i takt med, at der var karismatiske skikkelser og pæne salgstal, så kom pengene også ind i rapmusikken. Det spredte rapmusikken ud over resten af verdenen i takt med, at flere og flere af kunstnerne blev indlemmet i stalden hos de store pladeselskaber. 

Blandt de mest kendte danske rappere finder man Jokeren, Clemens og L.O.C.

Tak for støtten

Vi siger tak til avXperten for støtten til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af smarte elektronik produkter som fx et fitness ur, keyboards, højttalere med bluetooth og meget, meget mere.

Flere indlæg

Hvornår opstod rap? Amerikansk kulturhistorie

26/06/2020 13:26
Billede: Canva.com

Rap er i dag en af de mest populære musikstile, og flere musikgenre benytter sig af rap i deres musik. Man har ikke en fast dato for, hvornår rap opstod, men det udsprang som en del af hiph…

Hvad er Battle Rap? - Lær denne undergrundsrap at kende!

19/06/2020 11:51
Billede: Jumpstory

I denne artikel kommer jeg hurtigt ind på hvad Battle Rap er. Der findes sikkert lange og uddybende historiefortællinger om hvor den kommerfra, men det bliver ikke i denne artikel hvor jeg skal ked…

De bedste rappers

10/06/2020 09:20
Billede: Canva

Der er mange meninger om, hvilke rappere, der er de bedste gennem tiden. Vi vil gerne blande os en smule i debatten. Derfor har vi lavet en liste over de 25 bedste rappere gennem tiden. Her er vore…