Hvornår Opstod Rap? Amerikansk Kulturhistorie

26/06/2020 13:26
Billede: Canva.com

Rap er i dag en af de mest populære musikstile, og flere musikgenre benytter sig af rap i deres musik. Man har ikke en fast dato for, hvornår rap opstod, men det udsprang som en del af hiphop kulturen i New York midt i 1970.

Rap står for Rhythm and Poetry, som kan oversættes til dansk med Rytme og poesi. I 1970 opstod der en kultur blandt latin- og afroamerikanske unge i New York, hvor man både dyrkede breakdance, graffiti, disc jockey og ikke mindst rap.

Hiphop er derfor en blanding af alle fire ovenstående elementer, men rap blev altså både dyrket med og uden beat. Her begyndte man at scratche pladerne, hvor man rytmisk lavede poesi ind over et beat. Havde man ikke en pladespiller, kunne man også rappe uden et beat, eller man kunne for en makker til at lave en beatbox.

Beatboxing er en metode, hvor man benytter sin egen stemme til at lave lyde, hvor man eksempelvis kan rappe ind over.

Rap er en dyb historie, og musik stilarten har udviklet sig meget siden sin oprindelse. Den har dog ikke helt så mange år på bagen som eksempelvis jazz og rock. Der skete bare utrolig meget for musikkulturen i 60’erne og 70’erne, og det har haft en stor betydning for de glade 80’ere, hvor mange af de store stilarter var ved at blive videreudviklet.

Kunne du tænke dig at vide mere om eksempelvis jazzens eller rockens historie? Så har vi naturligvis også skrevet lidt artikler om dette. Læs eventuelt følgende:

Hvis du vil vide mere om Rhythm and Poetry, så skriver vi også løbende artikler om rap. Bliv blandt andet klogere på de legendariske rap battles: Hvad Er Battle Rap? - Lær Denne Undergrundsrap At Kende!

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til avXperten, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en virkelighed. Hos avXperten kan du finde alverdens elektroniske komponenter. Ligesom der er mange forskellige typer af musikgenre og instrumenter, så er der også mange forskellige typer netværkskabler. Skal du have et nyt kabel til dit internet? Så er der både noget der hedder cat 5, cat 6, cat 7 og cat 8. Du kan finde alle typer på avXpertens hjemmeside. Giv dem et visit, hvis du mangler elektronisk tilbehør.

Flere indlæg

Raphistorien - Så langt går den tilbage

12/08/2020 11:48
Billede: Jumpstory

Rapmusikken er blevet en af de helt store musikgenre i dag. Selvom undergrundsmentaliteten kan hænge fast i rapmiljøet endnu, så er rapmusik blevet big business - som i rigtig stor.

Rapmusi…

Hvad er Battle Rap? - Lær denne undergrundsrap at kende!

19/06/2020 11:51
Billede: Jumpstory

I denne artikel kommer jeg hurtigt ind på hvad Battle Rap er. Der findes sikkert lange og uddybende historiefortællinger om hvor den kommerfra, men det bliver ikke i denne artikel hvor jeg skal ked…

De bedste rappers

10/06/2020 09:20
Billede: Canva

Der er mange meninger om, hvilke rappere, der er de bedste gennem tiden. Vi vil gerne blande os en smule i debatten. Derfor har vi lavet en liste over de 25 bedste rappere gennem tiden. Her er vore…