Hvad Er Glam Rock?

10/07/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Rockmusik er ikke bare rockmusik. Der findes en lang række subgenre indenfor rockmusikken - og en af dem er glam rock.

Glam rock opstod i begyndelsen af 1970'erne i England, men hvad dækker glam rock egentligt over? Bliv klogere på hvad glam rock er her!

Glam rock - Den glamourøse rockmusik

Glam rock opstod i begyndelsen af 1970'erne i England, hvor musikerne i stigende grad begyndte at klæde sig mere og mere ud på scenen. Oftest var det med kostumer, makeup, vilde frisure og endnu mere vilde sko - og ikke mindst glitter og glamour. 

Glam rock var på mange måder et modsvar til den hårdhed, der var ved at indtræffe på den generelle rockscene. Glamrocken nærmede sig på mange områder mere og mere popumusikken, idet den også var rettet meget mere mod det yngre publikum.

Glamrocken har dog givet flere af de sidste 50-års største artister et stærkt afsæt. Flere af dem tænkes næppe som glam rock-artister. Listen tæller blandt andet:

  • Alice Cooper
  • David Bowie
  • Elton John
  • Kiss
  • Slade
  • Smokie
  • Iggy Pop
  • Queen
  • Sweet

Glamrockens oprindelse forbindes ofte med Marc Bolan og bandet T.Rex. Her nævnes især Bolands optræden i BBC-showet Top of the Pops i marts 1971 som det, der for alvor satte det hele i gang. Boland optrådte her iført satin og glitter.

I forhold til de meget mere maskuline retninger af rockmusikken adskiller glam rocken sig for alvor ved, at den har et større sammenspil og et mix af den maskuline og feminine identitet. Her slemtes det sammen i en androgyn masse.

Det lidt bløde guitarspil i glamrocken forsvandt dog lidt med tiden, hvor bands som Def Leppard, Kiss, Poison og Bon Jovi bevarede looket fra glamrocken, men tilførte den tungere guitarspil. 

Tak for støtten

Vi siger tak til Billig Fitness NO for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af yoga utstyr og en masse andet til din træning.

Flere indlæg

Rock historien

12/10/2020 11:46
Billede: Edward Eyer

Rock og rul er noget, vi alle har et eller andet forhold til. Hvis ikke vi selv hører det, så er der helt sikkert et familiemedlem eller en god ven, der altid insisterer på at høre noget god tråd, …

Hvem startede rock? Her er de første rockmusikere

26/08/2020 10:31
Billede: Jumpstory

De fleste stilarter indenfor musikkens verden har som regel lange og flerstrengede rødder. Det gælder også rockmusikken, der opstod i USA i 1950'erne.

Rockmusikken har sine rødder i bluesmu…

Hvad er rock? » Historietime til Rockmusik

30/07/2020 13:02
Billede: Canva.com

Velkommen til endnu en historietime fra BlackOutMusic. I dagens artikel har vi fokus på, hvad rock egentlig er, og hvor rockmusik er opstået. Elsker du rockmusik, og har du lyst til at vide mere om…

Hvornår opstod rock? Rebeller fra USA

11/06/2020 13:49
Billede: Canva.com

Rock opstod i USA, og er en kombination af flere andre musikgenre. Det var først i slutningen af 1940’erne og i begyndelsen af 50’erne, hvor rockmusikken opstod, og det blev faktisk kaldt for Rock…

De bedste rockbands nogensinde

11/06/2020 13:33
Billede: Canva

Selvom rock ikke er den mest populære genre længere, så er vi stadig rigtig mange, der elsker at høre noget “lækker tråd”. Det kan man heldigvis stadig finde, når man går lidt tilbage i gemmerne. V…

Hvad er pop rock? Find de bedste poprock artister HER

11/06/2020 10:45
Billede: Canva.com

Det ligger lidt i navnet, men pop rock er altså en blanding af rockmusik og popmusik. Pop kommer fra ordet popular, og rock er rytmisk musik. Vi har sat fokus på, hvad poprock så er, og hvilke arti…