Hvad Er Rock? » Historietime Til Rockmusik

30/07/2020 13:02
Billede: Canva.com

Velkommen til endnu en historietime fra BlackOutMusic. I dagens artikel har vi fokus på, hvad rock egentlig er, og hvor rockmusik er opstået. Elsker du rockmusik, og har du lyst til at vide mere om, hvordan denne genre er opstået? Så giv dig i kast med dagens artikel.

Hvad er rock? Rock er en musikgenre, der opstod i 1950’erne og blev rigtig populær i starten af 60’erne. Chuck Berry bliver af mange anerkendt for at have opfundet rock, og Elvis Presley er kendt som kongen af rock. Rock er en blanding af musikgenre som swing, country, boogie woogie, jazz og blues. Rock er især kendetegnet som elektronisk musik.

Selvom rock opstod i 1950’erne, var det først i slutningen af 60’erne, at musikgenren blev rigtig anerkendt. Her tog The Beatles blandt andet verden med storm, og de er kendt som det største pop/rock band nogensinde.

Kunne du tænke dig at vide mere om rock og pop rock? Vi har skrevet andre artikler herom, som kan give dig en bedre forståelse for, hvad rock egentlig er.

Disse artikler uddyber, hvad rock er:

Ja, der er meget at sige om rock, og derfor har vi også skrevet en masse om rock og de mange undergenrer der er opstået til rock.

Vi har før nævnt nogle af de mest betydningsfulde pionærer for rockmusikkens udvikling. Vil du vide mere om nogle af de første til at sætte gang i rockken? Så smid eventuelt nogle af nedenstående kunstnere på din playliste.

Pionærer for rockmusik: Inspiration til playlisten

  1. Elvis Presley
  2. Chuck Berry
  3. Bill Haley
  4. Little Richard
  5. Jerry Lee Lewis
  6. Buddy Holly
  7. Bo Diddley
  8. Gene Vincent
  9. Carl Perkins
  10. Eddie Cochran

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed.


Mangler du et nyt stereoanlæg til at høre dine gamle rock cd’er? Så kan du blandt andet finde et stereoanlæg og mange andre fede gadgets og elektroniske komponeter på avXpertens hjemmeside.

Flere indlæg

Rock historien

12/10/2020 11:46
Billede: Edward Eyer

Rock og rul er noget, vi alle har et eller andet forhold til. Hvis ikke vi selv hører det, så er der helt sikkert et familiemedlem eller en god ven, der altid insisterer på at høre noget god tråd, …

Hvem startede rock? Her er de første rockmusikere

26/08/2020 10:31
Billede: Jumpstory

De fleste stilarter indenfor musikkens verden har som regel lange og flerstrengede rødder. Det gælder også rockmusikken, der opstod i USA i 1950'erne.

Rockmusikken har sine rødder i bluesmu…

Hvad er glam rock?

10/07/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Rockmusik er ikke bare rockmusik. Der findes en lang række subgenre indenfor rockmusikken - og en af dem er glam rock.

Glam rock opstod i begyndelsen af 1970'erne i England, men hvad dækker…

Hvornår opstod rock? Rebeller fra USA

11/06/2020 13:49
Billede: Canva.com

Rock opstod i USA, og er en kombination af flere andre musikgenre. Det var først i slutningen af 1940’erne og i begyndelsen af 50’erne, hvor rockmusikken opstod, og det blev faktisk kaldt for Rock…

De bedste rockbands nogensinde

11/06/2020 13:33
Billede: Canva

Selvom rock ikke er den mest populære genre længere, så er vi stadig rigtig mange, der elsker at høre noget “lækker tråd”. Det kan man heldigvis stadig finde, når man går lidt tilbage i gemmerne. V…

Hvad er pop rock? Find de bedste poprock artister HER

11/06/2020 10:45
Billede: Canva.com

Det ligger lidt i navnet, men pop rock er altså en blanding af rockmusik og popmusik. Pop kommer fra ordet popular, og rock er rytmisk musik. Vi har sat fokus på, hvad poprock så er, og hvilke arti…