Hvem Startede Rock? Her Er De Første Rockmusikere

26/08/2020 10:31
Billede: Jumpstory

De fleste stilarter indenfor musikkens verden har som regel lange og flerstrengede rødder. Det gælder også rockmusikken, der opstod i USA i 1950'erne.

Rockmusikken har sine rødder i bluesmusikken. Hvis vi skal snævre det ind til en enkelt person, så er det musikeren Chuck Berry, der får æren for at være den, der opfandt rock n' roll tilbage i 1955.

Chuck Berry - Skaberen af rockmusikken

Oprindelsen af rockmusikken menes at kunne spores tilbage til den sorte musiker Chuck Berry. Rockmusikken har dermed sine rødder i bluesmusikken, der på mange måder blev betragtet som en musik for de sorte i datidens USA. Det ændrede sig dog sidenhen.

1950'erne så dermed en lang række store navne vokse op og blive rockstjerner - de fleste med rødder i bluesmusikken. Blandt disse er Elvis Presley, der sammen med Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis og Buddy Holly var blandt de første store navne indenfor rockmusikken.

I 1960'erne ændre rockmusikken karakter og blev mere og mere forbundet med det ungdomsopfør, der foldede sig ud verden over. Her blev rockmusikken ungdommens soundtrack i deres protest mod det etablerede system og deres forældres syn på verden.

Fra den periode var det navne som Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who og The Doors, der førte an sammen med The Rolling Stones og Led Zeppelin.

Netop Led Zeppelin menes af mange at være bandet, der skabte grobunden for heavy metal med Jimmy Pages guitarspil. Det første heavy metal album menes at være udkommet i 1970, da Black Sabbath udgav deres debutalbum af samme navn.

Rockmusikken har dermed ikke blot været musikken bag ungdomsoprøret i 1960'erne, den har også skabt grobundet for andre stilarter, der sidenhen har vokset sig store.

Tak for støtten

Til sidst takker vi Formula Swiss for deres støtte til dette indlæg. Find kvalitets hampolie samt mange andre CBD produkter på deres hjemmeside.

Flere indlæg

Rock historien

12/10/2020 11:46
Billede: Edward Eyer

Rock og rul er noget, vi alle har et eller andet forhold til. Hvis ikke vi selv hører det, så er der helt sikkert et familiemedlem eller en god ven, der altid insisterer på at høre noget god tråd, …

Hvad er rock? » Historietime til Rockmusik

30/07/2020 13:02
Billede: Canva.com

Velkommen til endnu en historietime fra BlackOutMusic. I dagens artikel har vi fokus på, hvad rock egentlig er, og hvor rockmusik er opstået. Elsker du rockmusik, og har du lyst til at vide mere om…

Hvad er glam rock?

10/07/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Rockmusik er ikke bare rockmusik. Der findes en lang række subgenre indenfor rockmusikken - og en af dem er glam rock.

Glam rock opstod i begyndelsen af 1970'erne i England, men hvad dækker…

Hvornår opstod rock? Rebeller fra USA

11/06/2020 13:49
Billede: Canva.com

Rock opstod i USA, og er en kombination af flere andre musikgenre. Det var først i slutningen af 1940’erne og i begyndelsen af 50’erne, hvor rockmusikken opstod, og det blev faktisk kaldt for Rock…

De bedste rockbands nogensinde

11/06/2020 13:33
Billede: Canva

Selvom rock ikke er den mest populære genre længere, så er vi stadig rigtig mange, der elsker at høre noget “lækker tråd”. Det kan man heldigvis stadig finde, når man går lidt tilbage i gemmerne. V…

Hvad er pop rock? Find de bedste poprock artister HER

11/06/2020 10:45
Billede: Canva.com

Det ligger lidt i navnet, men pop rock er altså en blanding af rockmusik og popmusik. Pop kommer fra ordet popular, og rock er rytmisk musik. Vi har sat fokus på, hvad poprock så er, og hvilke arti…