Rock Historien

12/10/2020 11:46
Billede: Edward Eyer

Rock og rul er noget, vi alle har et eller andet forhold til. Hvis ikke vi selv hører det, så er der helt sikkert et familiemedlem eller en god ven, der altid insisterer på at høre noget god tråd, som man siger. Rocken har sin rod i blues, country og jazz, og bliver typisk spillet med vokal, guitar, bas og trommer. 

Rock historien starter for alvor tilbage i starten af 1950’erne, hvor især Elvis Presley var med til at fremføre musikken på en banebrydende måde, der vakte interesse og begejstring over hele verden. 

i 1960’erne skete der en radikal ændring, hvor musikerne begyndte både at fremføre og skrive deres egne numre. Dette gjorde man ikke traditionelt set. The Beatles og Bob Dylan var blandt de første, der både skrev og sang. 

Spoler vi frem til 1970’erne, så begynder der at udvikle sig en masse grene inden for rockmusikken. Det var blandt andet i denne periode den hårde rock kom til, hvor man så de evigt populære bands som KISS, Black Sabbath, Led Zeppelin og AC/DC. 

Generelt var 70’erne fødslen for rigtig mange af de bands, der i dag bliver betragtet som de bedste bands i rockhistorien. 

I dag består rock af en meget lang række af forskellige undergenrer, der har masser af forskellige udtryk.  

Flere indlæg

Hvem startede rock? Her er de første rockmusikere

26/08/2020 10:31
Billede: Jumpstory

De fleste stilarter indenfor musikkens verden har som regel lange og flerstrengede rødder. Det gælder også rockmusikken, der opstod i USA i 1950'erne.

Rockmusikken har sine rødder i bluesmu…

Hvad er rock? » Historietime til Rockmusik

30/07/2020 13:02
Billede: Canva.com

Velkommen til endnu en historietime fra BlackOutMusic. I dagens artikel har vi fokus på, hvad rock egentlig er, og hvor rockmusik er opstået. Elsker du rockmusik, og har du lyst til at vide mere om…

Hvad er glam rock?

10/07/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Rockmusik er ikke bare rockmusik. Der findes en lang række subgenre indenfor rockmusikken - og en af dem er glam rock.

Glam rock opstod i begyndelsen af 1970'erne i England, men hvad dækker…

Hvornår opstod rock? Rebeller fra USA

11/06/2020 13:49
Billede: Canva.com

Rock opstod i USA, og er en kombination af flere andre musikgenre. Det var først i slutningen af 1940’erne og i begyndelsen af 50’erne, hvor rockmusikken opstod, og det blev faktisk kaldt for Rock…

De bedste rockbands nogensinde

11/06/2020 13:33
Billede: Canva

Selvom rock ikke er den mest populære genre længere, så er vi stadig rigtig mange, der elsker at høre noget “lækker tråd”. Det kan man heldigvis stadig finde, når man går lidt tilbage i gemmerne. V…

Hvad er pop rock? Find de bedste poprock artister HER

11/06/2020 10:45
Billede: Canva.com

Det ligger lidt i navnet, men pop rock er altså en blanding af rockmusik og popmusik. Pop kommer fra ordet popular, og rock er rytmisk musik. Vi har sat fokus på, hvad poprock så er, og hvilke arti…