Hvornår Opstod Rock? Rebeller Fra USA

11/06/2020 13:49
Billede: Canva.com

Rock opstod i USA, og er en kombination af flere andre musikgenre. Det var først i slutningen af 1940’erne og i begyndelsen af 50’erne, hvor rockmusikken opstod, og det blev faktisk kaldt for Rock N Roll før det blev kaldt for rockmusik.

Rock består af en blanding af andre musikgenre som country, boogie woogie, jazz og blues, men især de elektroniske instrumenters indtræden samt swing, havde en indflydelse på, hvordan rock blev opfundet. Flere anerkender Chuck Berry for at have opfundet rock i 1955, og vi har skrevet en uddybende artikel om, hvem der opfandt rock. Læs den her: Hvem Opfandt Rock N Roll?

Rock blev først rigtig populært i 60’erne af kongen af rock: Elvis Presley. John Lennon har udtalt, at før Elvis var der ingenting. Elvis første album, der blec udgivet i 1956 hed Elvis Presley Rock n' Roll, og den var med til at starte en stor bevægels inden for rockmusik.

Rockmusik er især en bevægelse, som bliver defineret med oprør og rebeller, og den startede også som en del af den afroamerikanske kultur i USA. Derudover har rock en stor tilknytning til ungdomsmusik, da genren blev set ned på af ældre generationer, der også kaldte det for djævlens musik.

Et af de mest betydningsfulde symboler indenfor rock er derfor også, at man laver djævlens tegn med sine fingre, ved at tage sin langefinger og ringerfinger ned, og løfte de andre tre finger i vejret.

Det var først i 1967 man begyndte at lytte og anerkende rock som en genre. The Beatles er en af de mest betydningsfulde grupper, der har været med til at udbryde rockmusik, men inden dem, var det en række pionærer, som er vigtige at nævne for rock:

 • Elvis Presley
 • Chuck Berry
 • Bill Haley
 • Little Richard
 • Jerry Lee Lewis
 • Buddy Holly
 • Bo Diddley
 • Gene Vincent
 • The Everly Brothers
 • Carl Perkins
 • Eddie Cochran

Det er blevet yderst populært at mixe rock med pop. Man kalder det for poprock. Er du interesseret i at lære, hvad det i grunden er, og hvem der er de største artister for poprock? Så læs vores artikel herom: Hvad Er Pop Rock? Find De Bedste Poprock Artister HER

Tak til Perlen Odense

Vi vil gerne sende en hilsen og et stort stort TAK til Perlen Odense, der via støtte har gjort udgivelsen af denne artikel til en virkelighed. Perlen Odense er en smykkeforhandler, hvor du kan finde Julie Sandlau øreringe og meget meget mere. Mangler du nye smukke smykker, så giv deres hjemmeside et visit og find deres ekstraordinære sortiment af moderne smykkebrands.

Flere indlæg

Rock historien

12/10/2020 11:46
Billede: Edward Eyer

Rock og rul er noget, vi alle har et eller andet forhold til. Hvis ikke vi selv hører det, så er der helt sikkert et familiemedlem eller en god ven, der altid insisterer på at høre noget god tråd, …

Hvem startede rock? Her er de første rockmusikere

26/08/2020 10:31
Billede: Jumpstory

De fleste stilarter indenfor musikkens verden har som regel lange og flerstrengede rødder. Det gælder også rockmusikken, der opstod i USA i 1950'erne.

Rockmusikken har sine rødder i bluesmu…

Hvad er rock? » Historietime til Rockmusik

30/07/2020 13:02
Billede: Canva.com

Velkommen til endnu en historietime fra BlackOutMusic. I dagens artikel har vi fokus på, hvad rock egentlig er, og hvor rockmusik er opstået. Elsker du rockmusik, og har du lyst til at vide mere om…

Hvad er glam rock?

10/07/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Rockmusik er ikke bare rockmusik. Der findes en lang række subgenre indenfor rockmusikken - og en af dem er glam rock.

Glam rock opstod i begyndelsen af 1970'erne i England, men hvad dækker…

De bedste rockbands nogensinde

11/06/2020 13:33
Billede: Canva

Selvom rock ikke er den mest populære genre længere, så er vi stadig rigtig mange, der elsker at høre noget “lækker tråd”. Det kan man heldigvis stadig finde, når man går lidt tilbage i gemmerne. V…

Hvad er pop rock? Find de bedste poprock artister HER

11/06/2020 10:45
Billede: Canva.com

Det ligger lidt i navnet, men pop rock er altså en blanding af rockmusik og popmusik. Pop kommer fra ordet popular, og rock er rytmisk musik. Vi har sat fokus på, hvad poprock så er, og hvilke arti…