Hvad Er Indie Rock? God Musik Til Din Næste Road Trip

03/06/2020 13:22
Billede: Canva.com

Der er noget helt særligt ved indie musik. Indie er kommer fra ordet independent som på dansk betyder uafhængigt. Det vil sige, at man prøver at lave noget mere unikt ved at gå uden om det kommercielle setup man får fra pladeselskaberne.

Indie rock er en undergenre til rock, men det behøver ikke at være særlig “rocket”.

Hvad er indie rock? Indie Rock er faktisk en undergenre til alternativ rock, eller blot rock, og indie rock har både oprindelse i Nordamerika og Storbritannien. Indie kommer som sagt fra independent, og det var derfor ofte musik, der var lavet ud fra et lavt budget. Det er det ikke mere, og der findes mange undergenre til indie rock.

Udtrykket indie blev især brugt i Storbritannien, hvor det omtrant svarede til det samme som alternativ i Nordamerika.

Hvis du søger efter en playliste med indie rock kan du finde store kunstnere som Bon Iver, Fleet Foxes, Artic Monkeys og Manchester Orchestra, men deres lyd og oprindelse er indie rock. Det er lidt for rocket til at være pop, men har som regel en form for melankoli og rolighed i forhold til traditionel rockmusik.

Indie Rock Playliste til Road Trip

Mangler du god musik til din playliste vil vi fra BlackOutMusic sende vores varmeste anbefalinger til at prøve en Indie Rock Playliste. Vi har samlet en liste med 15 gode numre fra Indie Rock, men hver gang vi finder en ny playliste, så bliver vi forelsket i et nyt numre.

Bedste Indie Rock sange

 1. Simple Math - Manchester Orchestra
 2. Do I Wanna Know - Arctic Monkeys
 3. She Moves In Her Own Way - The Kooks
 4. Last Night - The Strokes
 5. Lonely Boy - The Black Keys
 6. Take Me Out - Franz Ferdinand
 7. Fell in Love With a Girl - The White Stripes
 8. Where Is My Mind - Pixies
 9. Skinny Love - Bon Iver
 10. Electric Feel - MGMT
 11. Wake Up - Arcade Fire
 12. Sex on Fire - Kings of Leon
 13. New Slang - The Shins
 14. Hero - Family of the Year
 15. No Woman - Whitney

Du går ikke helt galt i byen med den playliste der. Det er ikke alle sange, der er lige meget gang i, og Indie Rock er ofte meget dyb, og der er en masse undergenre til indie rock.

Numrene kan derfor variere meget, selvom det er samme genre.

Formula Swiss Norge

Afslutningsvis vil vi gerne sende et TAK til Formula Swiss, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Formula Swiss er både producent og forhandler af økologiske CBD produkter, og de forhandler i 40 lande, heriblandt Norge. Så mangler du CBD olje i Norge, Danmark eller et helt tredje land, så giv deres hjemmeside et besøg.

Flere indlæg

Rock historien

12/10/2020 11:46
Billede: Edward Eyer

Rock og rul er noget, vi alle har et eller andet forhold til. Hvis ikke vi selv hører det, så er der helt sikkert et familiemedlem eller en god ven, der altid insisterer på at høre noget god tråd, …

Hvem startede rock? Her er de første rockmusikere

26/08/2020 10:31
Billede: Jumpstory

De fleste stilarter indenfor musikkens verden har som regel lange og flerstrengede rødder. Det gælder også rockmusikken, der opstod i USA i 1950'erne.

Rockmusikken har sine rødder i bluesmu…

Hvad er rock? » Historietime til Rockmusik

30/07/2020 13:02
Billede: Canva.com

Velkommen til endnu en historietime fra BlackOutMusic. I dagens artikel har vi fokus på, hvad rock egentlig er, og hvor rockmusik er opstået. Elsker du rockmusik, og har du lyst til at vide mere om…

Hvad er glam rock?

10/07/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Rockmusik er ikke bare rockmusik. Der findes en lang række subgenre indenfor rockmusikken - og en af dem er glam rock.

Glam rock opstod i begyndelsen af 1970'erne i England, men hvad dækker…

Hvornår opstod rock? Rebeller fra USA

11/06/2020 13:49
Billede: Canva.com

Rock opstod i USA, og er en kombination af flere andre musikgenre. Det var først i slutningen af 1940’erne og i begyndelsen af 50’erne, hvor rockmusikken opstod, og det blev faktisk kaldt for Rock…

De bedste rockbands nogensinde

11/06/2020 13:33
Billede: Canva

Selvom rock ikke er den mest populære genre længere, så er vi stadig rigtig mange, der elsker at høre noget “lækker tråd”. Det kan man heldigvis stadig finde, når man går lidt tilbage i gemmerne. V…