Hvad Er Freestyle?

19/11/2021 11:30
Billede: Pixabay, Picography

Freestyle er en ting, man enten hader eller elsker, i hvert fald hvis man kommer fra den sport, jeg er i til daglig, nemlig gymnastik. 

Det betyder rent oversat til dansk: improvisation.

Når du laver freestyle, må du selv vælge, hvad du laver og hvordan du udfører det. Et eksempel herpå er i Vild Med Dans, hvor kategorien freestyle er blevet indført eller tilføjet sammen med alle de andre dansegenre. Her vælger de professionelle dansere og deres partnere gerne at blande genrer med eksempelvis moderne dans, hip hop eller noget helt andet, som er anderledes fra de klassiske danse.

Der er faktisk freestyle i rigtig mange sportsgrene, hvor man bevæger sig, laver serier, laver shows eller er til konkurrencer.

Som sagt bliver det brugt meget indenfor gymnastik, men der er også sportsgrene som motorcross og skisport, hvor man laver spring. I nogle sportsgrene skal man endda have godkendt et spring, før det kan laves i offentligheden.

Freestyle er også altid en god måde til at udforske og selv tænke kreativt. Det kan være svært, hvis man er vant til at være indenfor meget faste rammer og såkaldte 'regler', men det kan give enormt meget inspiration, som man helt sikkert vil kunne bruge fremover.

Teksten på netop denne artikel er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du et stort udvalg af unika smykker. Derfor er teksten på netop denne artikel markeret.

Flere indlæg

Hvad er smooth jazz?

20/04/2023 11:20
Billede: Pixabay, christoph_mschrd

Smooth jazz er en undergenre af jazz, som opstod i USA i midten af 70'erne. Det er stadig en populær genre i USA og er en stilart, der har træk fra funk og R&B.

Stilarten er faktisk så populæ…

Hvem hører jazz?

19/11/2021 10:51
Billede: Pixabay, BobMcEvoy

Jeg tror egentlig ikke, man kan sige, at der er en specifik aldersgruppe eller gruppe af mennesker, der hører jazz. 

Der er nok, på et eller andet tidspunkt, lavet nogle undersøgelser el…

Hvad er traditionel jazz?

22/09/2021 17:57
Billede: Pixabay

Jazz kan for mange være lidt en kompliceret størrelse, som det ofte kun er kendere af genren, der har rigtig styr på. Spørger du en tilfældig person, hvad traditionel jazz er for en størrelse, så v…

Hvad er swing jazz?

02/06/2021 13:28
Billede: Pixabay, 7089643

Swing Jazz er en genre, der er udsprunget af jazz-musikken og er især knyttet til dansemusik.

Det har sin oprindelse i 1920'erne og 1930'erne, hvor såkaldte Big Bands-orkestre, bestående af…

Hvad er jazz hands?

15/04/2021 09:02
Billede: Pixabay, z0man

'Jazz hands' bliver brugt meget i forestillinger eller danse-events. Det er en bevægelse, som du laver med hænderne, hvor du har håndfladerne ud mod dit publikum og dine fingre er spredte. …

Hvornår opstod jazz?

25/09/2020 14:17
Billede: Victor Freitas

Jazz er indbegrebet af den sorte mands musikkultur, der hurtigt fik bred anerkendelse og popularitet i store dele af verden. Men hvornår begyndte hele genren egentlig at opstå? Hvornår skete det, a…