Hvad Er Jazz Hands?

15/04/2021 09:02
Billede: Pixabay, z0man

'Jazz hands' bliver brugt meget i forestillinger eller danse-events. Det er en bevægelse, som du laver med hænderne, hvor du har håndfladerne ud mod dit publikum og dine fingre er spredte. Ens arme er ofte strakte, hvor du så ryster hænderne og fingrene, så de bevæger sig i små bevægelser frem og tilbage hele tiden.

Bevægelsen bliver forbundet meget med specifikke opvisninger, såsom cheerleading, musicals, optrædende kor eller revyer.

Bob Fosse var en af de mennesker, der brugte 'jazz hands' i nærmest alle de musicals, han lavede. Han var danser, skuespiller, koreograf og meget mere. Når han lavede forestillinger, blev det til sidst en selvfølge, at disse hånd-bevægelser var med. Så glad var han for at bruge dem. Den musical, som han er kendt for, er Pippin - "magic to do". Her er selve åbningsnummeret fyldt med 'jazz hands' og det er også det første, som publikummet ser.

'Jazz hands' er også kendt under navnet 'spirit fingers'.

Skal du have et lidt komisk eksempel, hvor 'jazz hands' er med, er der et afsnit i 'Venner' (Friends), hvor Joey har skrevet på sit CV, at han kan danse. Han kommer ind i et lokale og skal lære en lille sekvens, som så slutter af disse 'spirit fingers'. Underviseren viser hurtigt sekvensen og overlader ansvaret til Joey, som så skal undervise de andre. Det er en enorm sjov scene og skal du have et godt grin, afsluttet med 'jazz hands', er dette afsnit et perfekte eksempel.

Her skal vi huske at takke Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette indlæg. Her kan du eksempelvis købe medaljon, og meget meget andet.

Flere indlæg

Hvad er smooth jazz?

20/04/2023 11:20
Billede: Pixabay, christoph_mschrd

Smooth jazz er en undergenre af jazz, som opstod i USA i midten af 70'erne. Det er stadig en populær genre i USA og er en stilart, der har træk fra funk og R&B.

Stilarten er faktisk så populæ…

Hvad er freestyle?

19/11/2021 11:30
Billede: Pixabay, Picography

Freestyle er en ting, man enten hader eller elsker, i hvert fald hvis man kommer fra den sport, jeg er i til daglig, nemlig gymnastik. 

Det betyder rent oversat til dansk: improvisatio…

Hvem hører jazz?

19/11/2021 10:51
Billede: Pixabay, BobMcEvoy

Jeg tror egentlig ikke, man kan sige, at der er en specifik aldersgruppe eller gruppe af mennesker, der hører jazz. 

Der er nok, på et eller andet tidspunkt, lavet nogle undersøgelser el…

Hvad er traditionel jazz?

22/09/2021 17:57
Billede: Pixabay

Jazz kan for mange være lidt en kompliceret størrelse, som det ofte kun er kendere af genren, der har rigtig styr på. Spørger du en tilfældig person, hvad traditionel jazz er for en størrelse, så v…

Hvad er swing jazz?

02/06/2021 13:28
Billede: Pixabay, 7089643

Swing Jazz er en genre, der er udsprunget af jazz-musikken og er især knyttet til dansemusik.

Det har sin oprindelse i 1920'erne og 1930'erne, hvor såkaldte Big Bands-orkestre, bestående af…

Hvornår opstod jazz?

25/09/2020 14:17
Billede: Victor Freitas

Jazz er indbegrebet af den sorte mands musikkultur, der hurtigt fik bred anerkendelse og popularitet i store dele af verden. Men hvornår begyndte hele genren egentlig at opstå? Hvornår skete det, a…