Hvem Hører Jazz?

19/11/2021 10:51
Billede: Pixabay, BobMcEvoy

Jeg tror egentlig ikke, man kan sige, at der er en specifik aldersgruppe eller gruppe af mennesker, der hører jazz. 

Der er nok, på et eller andet tidspunkt, lavet nogle undersøgelser eller spørgerunder, hvor man har fundet ud af, hvem der hører jazz mere end andre, men det vil altid give et svingende resultat.

Jeg er ikke selv typen, der smider en omgang jazz på derhjemme, men jeg finder det faktisk enormt afslappende at høre, hvis det bliver spillet forskellige steder, jeg befinder mig. Det har bare en meget rolig lyd, hvor der hverken er bas, techno-rytmer eller andet voldsomt til stede. 

Det passer især godt til rummet og atmosfæren på en cafe, hvor det rolige miljø er i centrum. Det miljø indbyder bare til, at man sidder og snakker stille og roligt over en kop kaffe, hvor musikken i baggrunden ikke skal være noget vildt, men bare helt afslappende toner.

Og som en afveksling til det musik man hører normalt, kan det faktisk være meget lækkert at høre noget anderledes en gang imellem. Det er jo en genre, der differentierer sig en del fra så meget andet musik.

Der er selvfølgelig også de lidt mere vilde numre, hvor sangeren virkelig giver den gas. Jeg er selv mere til de instrumentale musikstykker.

Tak til Perlen Odense. Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til dette blogindlæg. Hos Perlen Odense køber man specielt gerne diamant smykker. Det årsagen til at Perlen Odense får omtale i dette blogindlæg.

Flere indlæg

Hvad er smooth jazz?

20/04/2023 11:20
Billede: Pixabay, christoph_mschrd

Smooth jazz er en undergenre af jazz, som opstod i USA i midten af 70'erne. Det er stadig en populær genre i USA og er en stilart, der har træk fra funk og R&B.

Stilarten er faktisk så populæ…

Hvad er freestyle?

19/11/2021 11:30
Billede: Pixabay, Picography

Freestyle er en ting, man enten hader eller elsker, i hvert fald hvis man kommer fra den sport, jeg er i til daglig, nemlig gymnastik. 

Det betyder rent oversat til dansk: improvisatio…

Hvad er traditionel jazz?

22/09/2021 17:57
Billede: Pixabay

Jazz kan for mange være lidt en kompliceret størrelse, som det ofte kun er kendere af genren, der har rigtig styr på. Spørger du en tilfældig person, hvad traditionel jazz er for en størrelse, så v…

Hvad er swing jazz?

02/06/2021 13:28
Billede: Pixabay, 7089643

Swing Jazz er en genre, der er udsprunget af jazz-musikken og er især knyttet til dansemusik.

Det har sin oprindelse i 1920'erne og 1930'erne, hvor såkaldte Big Bands-orkestre, bestående af…

Hvad er jazz hands?

15/04/2021 09:02
Billede: Pixabay, z0man

'Jazz hands' bliver brugt meget i forestillinger eller danse-events. Det er en bevægelse, som du laver med hænderne, hvor du har håndfladerne ud mod dit publikum og dine fingre er spredte. …

Hvornår opstod jazz?

25/09/2020 14:17
Billede: Victor Freitas

Jazz er indbegrebet af den sorte mands musikkultur, der hurtigt fik bred anerkendelse og popularitet i store dele af verden. Men hvornår begyndte hele genren egentlig at opstå? Hvornår skete det, a…