Hvad Er Smooth Jazz?

20/04/2023 11:20
Billede: Pixabay, christoph_mschrd

Smooth jazz er en undergenre af jazz, som opstod i USA i midten af 70'erne. Det er stadig en populær genre i USA og er en stilart, der har træk fra funk og R&B.

Stilarten er faktisk så populær, at der findes flere radiostationer i USA, som udelukkende spiller smooth jazz. Genren har også fundet sig vejen til Danmark, men det er kun i begrænset antal, og der findes kun få radiostationer, hvis nogle overhovedet, der udelukkende spiller de lækre toner. Det samme er gældende for danske produktioner. Disse er også kun i et meget lille antal.

Et typisk smooth jazz musiknummer går i et lavt tempo, hvilket betyder ca. 90-105 slag i minuttet. Der er gerne et hovedinstrument i et nummer som er en guitar eller en sopransax, som er en type af saxofon, der også er meget brugt i den almindelig jazz-genre. Den typiske sammensætning holder ikke vokal.

Der er naturligvis mange artister, der laver denne slags musik og blandt andet Bob James, Bradley Joseph, Dave Koz eller Grover Washington Jr. er anerkendte artister, du skal høre, hvis du gerne vil starte med genren.

Jeg håber, du er blevet klogere på, hvad smooth jazz er og du muligvis får hørt et nummer eller to i fremtiden.

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af sidens tekst. Der kan du købe et sortiment fra Pico Copenhagen. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

Flere indlæg

Hvad er freestyle?

19/11/2021 11:30
Billede: Pixabay, Picography

Freestyle er en ting, man enten hader eller elsker, i hvert fald hvis man kommer fra den sport, jeg er i til daglig, nemlig gymnastik. 

Det betyder rent oversat til dansk: improvisatio…

Hvem hører jazz?

19/11/2021 10:51
Billede: Pixabay, BobMcEvoy

Jeg tror egentlig ikke, man kan sige, at der er en specifik aldersgruppe eller gruppe af mennesker, der hører jazz. 

Der er nok, på et eller andet tidspunkt, lavet nogle undersøgelser el…

Hvad er traditionel jazz?

22/09/2021 17:57
Billede: Pixabay

Jazz kan for mange være lidt en kompliceret størrelse, som det ofte kun er kendere af genren, der har rigtig styr på. Spørger du en tilfældig person, hvad traditionel jazz er for en størrelse, så v…

Hvad er swing jazz?

02/06/2021 13:28
Billede: Pixabay, 7089643

Swing Jazz er en genre, der er udsprunget af jazz-musikken og er især knyttet til dansemusik.

Det har sin oprindelse i 1920'erne og 1930'erne, hvor såkaldte Big Bands-orkestre, bestående af…

Hvad er jazz hands?

15/04/2021 09:02
Billede: Pixabay, z0man

'Jazz hands' bliver brugt meget i forestillinger eller danse-events. Det er en bevægelse, som du laver med hænderne, hvor du har håndfladerne ud mod dit publikum og dine fingre er spredte. …

Hvornår opstod jazz?

25/09/2020 14:17
Billede: Victor Freitas

Jazz er indbegrebet af den sorte mands musikkultur, der hurtigt fik bred anerkendelse og popularitet i store dele af verden. Men hvornår begyndte hele genren egentlig at opstå? Hvornår skete det, a…