Hvornår Opstod Jazz?

25/09/2020 14:17
Billede: Victor Freitas

Jazz er indbegrebet af den sorte mands musikkultur, der hurtigt fik bred anerkendelse og popularitet i store dele af verden. Men hvornår begyndte hele genren egentlig at opstå? Hvornår skete det, at vores musikalske ordforråd blev beriget med det fantastiske jazz? Det er netop det, du kan få svar på i denne artikel. 

Hvornår opstod jazz? Jazz opstod i det sydlige USA i starten af 1900-tallet, hvor den sorte befolkning skabte genren. Herefter gik det stærkt, og jazz blev populært over store dele af USA, samt i Europa. I slutningen af 1950’erne blev jazz den musikalske forløber for ungdomsoprøret, der fandt sted i 1960’erne. 

Inden for Jazz er det helt store sted at være helt indiskutabelt New Orleans, der for mange anses som værende fødestedet for jazz. New Orleans-stilen er også den ældste stil inden for jazz genren. 

Jazz kom til danmark i starten af 1920’erne, hvor de første bands kom til landet. Blandt andet kunne man i 1933 opleve Louis Armstrong, der var en spektakulær oplevelse, der virkelig satte gang i jazzens udvikling i Danmark. 

Den store interesse forsatte også under anden verdenskrig og besættelsestiden, hvor jazz både var en måde at gøre oprør samt at få en smule adspredelse fra krigens rædsler. 

Til slut skal der lyde et tak til Classic Room, der har støttet artiklen finansielt.

Flere indlæg

Hvor stammer Jazz fra?

17/06/2020 15:10
Billede: Canva.com

Jazz stammer fra New Orleans i USA. New Orleans er den største by i delstaten Louisiana, og ligger langs Mississippi-floden. New Orleans er en historisk by for både jazz og afroamerikanere, hvor en…

Hvor mange jazz genrer er der?

17/06/2020 13:46
Billede: Canva

Jazz er en fantastisk musikform, der især er populær i USA. Igennem årene er der blevet lavet masser af lækker og blød musik, man rigtig kan læne sig tilbage og nyde. Men hvor mange genrer er der e…

jazz historien

16/06/2020 14:46
Billede: Canva.com

Jazz udspringer fra den afro amerikanske kultur i USA, hvor det blev en kendt musikgenre i slutningen af det 19. århundrede og i begyndelsen af det 20. århundrede. Jazz har efterhånden en lang hist…

Bedste jazz radio stationer

08/06/2020 10:55
Billede: Canva

Har du også svært ved at finde en ordentlig radiostation, der sender god jazz? Så behøver du ikke at fortvivle længere. Vi har lavet en liste over nogle af de bedste radiostationer rundt omkring i …

Bedste jazz kunstner: Her er 10 af de allerbedste

05/06/2020 10:35
Billede: Canva.com

Nogle af legenderne lever stadig, men mange af pionererne indenfor jazz er desværre gået bort. Vi har dog ikke glemt dem, og de største kunstnere lever videre for evigt gennem musikken.

Vi…