Hvad Er Swing Jazz?

02/06/2021 13:28
Billede: Pixabay, 7089643

Swing Jazz er en genre, der er udsprunget af jazz-musikken og er især knyttet til dansemusik.

Det har sin oprindelse i 1920'erne og 1930'erne, hvor såkaldte Big Bands-orkestre, bestående af 17 musikere, spiller jazz, især swing-jazz. Det var specielt populært i USA og knap så meget i Europa og Danmark.

Man danser også specielt i denne genre. I de spæde år af genren dansede man Lindy Hop (også kendt som Jitterbug). Denne dans er ikke ligesom Jitterbug, vi kender i dag. Dengang var det dans, hvor der hele tiden indgik akrobatiske øvelser og bevægelser mellem manden og kvinden. Det blev dengang betegnet som stunts og det ligner det nærmest også, da det bestemt ikke altid er nogle ting, man har lyst til bare lige at gøre i dag - ikke uden meget øvelse først.

I takt med at musikken udvikler sig i 50'erne og 60'erne, udvikler de forskellige dansegenre sig også. Den gamle Jitterbug bliver erstattet af Jive, Rock n' Roll og den moderne Jitterbug, som vi eksempelvis i dag ser i 'Vild med dans'. Den gamle og den nye Jitterbug i Danmark kan ikke sammenlignes med hinanden.

Swing Jazz har dog fået oprejsning igennem de seneste årtier og bliver i øjeblikket mere og mere populært at høre og danse i Danmark. 

Du skal vide, at teksten på netop denne artikel er udviklet for Perlen Odense. Der kan du købe et sortiment fra Enamel øreringe.

Flere indlæg

Hvad er smooth jazz?

20/04/2023 11:20
Billede: Pixabay, christoph_mschrd

Smooth jazz er en undergenre af jazz, som opstod i USA i midten af 70'erne. Det er stadig en populær genre i USA og er en stilart, der har træk fra funk og R&B.

Stilarten er faktisk så populæ…

Hvad er freestyle?

19/11/2021 11:30
Billede: Pixabay, Picography

Freestyle er en ting, man enten hader eller elsker, i hvert fald hvis man kommer fra den sport, jeg er i til daglig, nemlig gymnastik. 

Det betyder rent oversat til dansk: improvisatio…

Hvem hører jazz?

19/11/2021 10:51
Billede: Pixabay, BobMcEvoy

Jeg tror egentlig ikke, man kan sige, at der er en specifik aldersgruppe eller gruppe af mennesker, der hører jazz. 

Der er nok, på et eller andet tidspunkt, lavet nogle undersøgelser el…

Hvad er traditionel jazz?

22/09/2021 17:57
Billede: Pixabay

Jazz kan for mange være lidt en kompliceret størrelse, som det ofte kun er kendere af genren, der har rigtig styr på. Spørger du en tilfældig person, hvad traditionel jazz er for en størrelse, så v…

Hvad er jazz hands?

15/04/2021 09:02
Billede: Pixabay, z0man

'Jazz hands' bliver brugt meget i forestillinger eller danse-events. Det er en bevægelse, som du laver med hænderne, hvor du har håndfladerne ud mod dit publikum og dine fingre er spredte. …

Hvornår opstod jazz?

25/09/2020 14:17
Billede: Victor Freitas

Jazz er indbegrebet af den sorte mands musikkultur, der hurtigt fik bred anerkendelse og popularitet i store dele af verden. Men hvornår begyndte hele genren egentlig at opstå? Hvornår skete det, a…