Hvad Er Traditionel Jazz?

22/09/2021 17:57
Billede: Pixabay

Jazz kan for mange være lidt en kompliceret størrelse, som det ofte kun er kendere af genren, der har rigtig styr på. Spørger du en tilfældig person, hvad traditionel jazz er for en størrelse, så vil de formentlig have mere end almindeligt svært ved at give et godt svar. Det vil vi dog gerne hjælpe lidt på vej med, hvorfor du kan blive klogere på traditionel jazz herunder.

Hvad er traditionel jazz? Det, som vi i Europa kalder for traditionel Jazz, er den form, man kalder for revival jazzen fra New Orleans. Denne Jazz kom lige efter anden verdenskrig, og var en mere moderne stilart. Denne traditionelle jazz var både repræsenteret af bop og cool, hvor bop primært var de sortes jazz, imens cool car de hvides jazz. Jazz har siden da udviklet sig meget, og i meget forskellige retninger, hvorfor der ikke længere findes en fælles jazz helhed, som der i øvrigt ikke har gjort siden 1940’erne.

Når vi snakker jazz i Danmark, så starter historien i 1920’erne, hvor de første jazz inspirerede orkestre kom til Danmark og resten af Europa. I starten var der blandt befolkningen meget delte meninger om jazz. Den mere konsertive del af befolkningen fandt jazz for råt og primitivt, imens andre i mere radikale kredse så en opløftende frigørelse.

Flere indlæg

Hvad er smooth jazz?

20/04/2023 11:20
Billede: Pixabay, christoph_mschrd

Smooth jazz er en undergenre af jazz, som opstod i USA i midten af 70'erne. Det er stadig en populær genre i USA og er en stilart, der har træk fra funk og R&B.

Stilarten er faktisk så populæ…

Hvad er freestyle?

19/11/2021 11:30
Billede: Pixabay, Picography

Freestyle er en ting, man enten hader eller elsker, i hvert fald hvis man kommer fra den sport, jeg er i til daglig, nemlig gymnastik. 

Det betyder rent oversat til dansk: improvisatio…

Hvem hører jazz?

19/11/2021 10:51
Billede: Pixabay, BobMcEvoy

Jeg tror egentlig ikke, man kan sige, at der er en specifik aldersgruppe eller gruppe af mennesker, der hører jazz. 

Der er nok, på et eller andet tidspunkt, lavet nogle undersøgelser el…

Hvad er swing jazz?

02/06/2021 13:28
Billede: Pixabay, 7089643

Swing Jazz er en genre, der er udsprunget af jazz-musikken og er især knyttet til dansemusik.

Det har sin oprindelse i 1920'erne og 1930'erne, hvor såkaldte Big Bands-orkestre, bestående af…

Hvad er jazz hands?

15/04/2021 09:02
Billede: Pixabay, z0man

'Jazz hands' bliver brugt meget i forestillinger eller danse-events. Det er en bevægelse, som du laver med hænderne, hvor du har håndfladerne ud mod dit publikum og dine fingre er spredte. …

Hvornår opstod jazz?

25/09/2020 14:17
Billede: Victor Freitas

Jazz er indbegrebet af den sorte mands musikkultur, der hurtigt fik bred anerkendelse og popularitet i store dele af verden. Men hvornår begyndte hele genren egentlig at opstå? Hvornår skete det, a…